Колеги, май не е добре работата. Ако мога да вярвам на термометъра на колата, двигателя беше точно 70 градуса, а маркуча, който излиза от радиатора си беше вече загрял. И това след има-няма 20 минути каране, като на колегата по-горе, който беше споделил и снимка от неговата Алфа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно температура и масло
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Като не си сигурен сваляш термостата, пускаш го в една тенджера , вариш на котлона и гледаш отваря ли, не отваря ли, затваря ли. Може да сложиш и термометър и ако не работи си купуваш другLast edited by lordliness; d.m.y г., 22:34.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеНе превръщайте темата отново в спор ! Обяснете на човека как трябва да е ако знаете ако не замълчете
Това,че на някой му показва постоянно 80 градуса и си мисли, че е нормално не е така ! И аз преди да го сменя изчетох хиляди теми в разни форуми и не намерих единно мнение всеки си плямпаше каквото си знае !Най ме беше страх,че навсякъде почти се оплакваха с проблеми след смяна с нов термостат
Но все пак реших да рискувам и резултата е 90 градуса които съм виждал преди само на картинка ! Има и един друг тънък момент когато стигне температура за включване на перката по спомен 92-93 градуса ако в този момент погледнеш таблото стрелката вече не е на 90 а на 80 градуса някъде...и постепенно пак се връща на 90 градуса.Ако гледаш този момент и си мислиш,че термостата е развален грешиш
При 156-ата е нормално ако седи малко преди 90 също така е нормално стрелката да се мести нагоре на долу, а ако седи преди чртичката която е м/у 50-90 тогава термостата е за смяна!
При 147-а при изправен термостат стрелката си заковава 90 и не мърда. Това е така при доста автомобили и е направено за да не се притеснява шофьора......sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Ето такова мнение от колега, който е карал различни модели и има по-широки наблюдения вече ми идва в полза. Реално на моята кола стрелката се е колебала между чертата и 90 градуса, но веднъж загряла никога не е падала под самата черта, освен ако не я изгася за по-дълго.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Братле, трябва да ти призная, че имаш желязна нервна система. Един толкова тривиален проблем те занимава вече няколко дни и съм сигурен, че си си навлякъл и душевни терзания, причиняващи смущения в съня. Какво го мислиш толкова? Отиваш в най-близкия магазин за авточасти, купуваш за ~10 лв. един термостат Vernett Calorstat за Рено 5, отварящ на 88 градуса по Целзий, изкорубваш термостата от тялото на твоя, напъхваш новия термостат в маркуча, свързващ термостата с радиатора, наливаш антифриз, обезвъздушаваш и си свиркаш. Какво се филмираш толкова?
П.С. Ако не си фен на лоу кост сълюшъните сменяш термостата с нов за около 130 лв.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
[QUOTE=eproHD;1474778]Термостат отваря на 88 градуса +/-2 този който е изправен няма такова нещо 82 градуса
Казвам ти го от личен опит/сменен термостат преди 2 седмици/ по компютър почна да отваря на 88 градус/QUOTE]Attached Files156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
[QUOTE=undy;1474926]Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеТермостат отваря на 88 градуса +/-2 този който е изправен няма такова нещо 82 градуса
Казвам ти го от личен опит/сменен термостат преди 2 седмици/ по компютър почна да отваря на 88 градус/QUOTE]
Хайде престанете да бълвате драсканици от нета за да се докажем кой е по-по най !Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеКолега, при 147 и 156 уредите в купето са различни!!!
При 156-ата е нормално ако седи малко преди 90 също така е нормално стрелката да се мести нагоре на долу, а ако седи преди чртичката която е м/у 50-90 тогава термостата е за смяна!
При 147-а при изправен термостат стрелката си заковава 90 и не мърда. Това е така при доста автомобили и е направено за да не се притеснява шофьора......
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеКолега, при 147 и 156 уредите в купето са различни!!!
При 147-а при изправен термостат стрелката си заковава 90 и не мърда. Това е така при доста автомобили и е направено за да не се притеснява шофьора......
Но това не значи ,че не застава на 90 градуса ако всичко е изправно
Това,че и на твоята според мен не застава там (те кара да правиш грешни изводи )Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
Това дето си го качил е една таблица съставена от някой ! Без никаква техническа стойност
Хайде престанете да бълвате драсканици от нета за да се докажем кой е по-по най !
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДоколкото знам, и не само уредите са различни. В 147 има само един датчик посредством който ECU - то мери температурата и после я "съобщава" по CAN на таблото.
какъв е термостата и с какъв датчик ?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеЯ ми каже ecotronic ли си termotronic ли на 156 1,9 JTD 115
какъв е термостата и с какъв датчик ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеЯ ми каже ecotronic ли си termotronic ли на 156 1,9 JTD 115
какъв е термостата и с какъв датчик ?
Comment
Comment